За нас

Фондация “Заедно в час” е създадена през 2010 г. и работи дългосрочно за осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете, като развива учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

 

През последните 10 години повече от 400 нови учители преминават през програмата “Нов път в преподаването” на организацията. В рамките на две години те получават подкрепа да преподават в училища с ученици от уязвими общности и да опознават пряко предизвикателствата в образователната система. Над 80% от тези учители продължават да работят в образованието дългосрочно като учители, директори, образователни експерти и др. През септември 2020 стартирахме програма "Училища за пример", чрез която работим с цели училищни екипи за подобряване на лидерските и преподавателски практики.

Децата, които живеят в предизвикателни условия често нямат “поглед” извън заобикалящата ги среда. Затова и учителите от програмите на “Заедно в час” търсят непрекъснато възможности да запознават учениците с вдъхновяващи личности. И през техния опит децата и младежите да се припознават и да намират вдъхновение да учат, да си поставят високи цели и да не се отказват. 

Учителите в програмата  още от първите години винаги търсят възможности да запознават учениците си с вдъхновяващи личности. През канене в клас и опита, който те споделят в класната стая децата и младежите намират мотивация да учат, да си поставят високи цели и да мечтаят смело.

 

Така започва пътят на ролевите модели в училище. След стотици посещения в цялата страна, процесът вече е още по-достъпен и лесен със специална платформа, на която се намирате. Тя е създадена от Vola Software и Емилиян Кадийски, възпитаник от първия випуск учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. 

Нейната цел е да улесни учителите, професионалистите и компаниите в това да се срещата и да заедно да бъдат полезни за успеха на всяко дете. Съвсем скоро платформата ще бъде достъпна и за всички учители в страната.

Повече за това как да станете ролеви модел научете тук

Повече за това как да изберете ролеви модел, който да гостува в класната ви стая вижте тук.