За професионалисти

Кои са хората, на които искахте да приличате като деца?

Вдъхновиха ли Ви да започнете ново хоби или да развиете уменията си в определена сфера, да изберете настоящата си професия?

А сега си представете емоцията, тези хора да гостуват във Вашата класна стая и да споделят лично с Вас и съучениците Ви най-ценните си съвети, най-големите си предизвикателства и на какво са ги научили те.

Днес имате възможност вие да бъдете точно такъв вдъхновяващ човек за учениците!

 

Силните ролеви модели са едни от най-важните фактори, които влияят върху формирането на нагласите на младите хора. “Хората за пример” са особено ценни за онези деца, които израстват в предизвикателна среда и нямат достатъчно положителни примери в своето обкръжение. 

 

Като успешен професионалист може да подкрепите учениците да израснат отговорни и уверени личности и граждани. Споделете своя опит и почерпете лично вдъхновение от следващото поколение.

5 причини, защо да станете ролеви модел:

  1. Вашият опит е доказателство - с него подкрепяте учениците да бъдат по-мотивирани, целеустремени и по-ясно да видят как да бъдат успешни и отговорни граждани. 
  2. Връщането в училище е възможност да смените перспективата и да видите своята история през очите на учениците. 
  3. Много от професиите днес не са съществували преди. За много от учениците от малки населени места дори професии като адвокат, инженер и архитект звучат екзотично. От вас учениците ще научат за актуални професии и професии на бъдещето. А защо не и да станат ваши колеги?
  4. След срещата с вас учениците ще могат да изберат по-осъзнато своя кариерен път. Вашият опит, нужните умения, съветите за кариерна реализация дават реална представа какво е нужно за да си успешен в определена сфера или професия. 
  5. Поне за един ден ще бъдете супергерой в очите на учениците, които често нямат много позитивни примери за подражание.

Вдъхновете се с историите на Николета Калиманова-Халил и Боян Димитров от HPE и Райчо Райчев

Станете ролеви модел още сега като се регистрирате в платформата.