За учители

Искате ли учениците ви да мечтаят смело и да черпят вдъхновение от успешни хора в България и цял свят? Уроците и упражненията са незаменима част от успешния учебен процес, но понякога вдъхновяващите думи на силни личности и професионалисти се запечатват за цял живот в съзнанието на един ученик. Те могат да са катализатор на осъзнаване и промени. Посещението на ролевия модел може да обвържете също с темата на конкретен урок или раздел, големите цели, които сте си поставили с учениците или развитието на определени нагласи като упоритост, отговорност, постоянство.

Организирайте посещение на вдъхновяващ гост - ролеви модел своята класната стая и помогнете на учениците да разширят своя кръгозор и да открият своята мотивация с помощта на истински „човек за пример”!

Посещението ще ви помогне още да разнообразите учебната динамика и да изградите ценни контакти с доказани професионалисти от различни сфери.  

5 причини, защо да поканите ролеви модел в класната си стая:

  1. Учениците често подражават на хора, на които искат да приличат - един успешен професионалист, който учениците трудно биха срещнали в обичайното си обкръжение, е добър модел за подражание, който да провокира децата към високи стремежи.
  2. Учениците ще могат да научат за актуални професии и професии на бъдещето. След среща с ролеви модел някой ученик може да изберат по-осъзнато своя кариерен път и професионална ориентация. А за цял срок може да запознаете учениците с цели сектори на икономиката, в които могат да се развиват.
  3. Един ролеви модел може да вдъхнови учениците да учат усърдно и да полагат усилия когато видят, че именно образованието води към пътя на успеха.
  4. Ролевият модел, който е професионалист в определена сфера, може да ви помогне да преподавате много по добре урок по определена тема, да разкаже истории от практиката и как е приложил наученото в своя живот и професия.
  5. Един външен човек винаги буди интереса на учениците, кара ги да са любопитни и да задават въпроси.

Прочетете историите от посещения в класната стая на учителите Явор, Йорданка и Моника.

Регистрирай се в платформата и кандидатсвай за посещение от ролеви модел!